ΚΑΘΕ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΦΕ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ

Tο Πρόγραμμα AAA Sustainable Quality™ σε συνεργασία με τη Rainforest Alliance ξεκίνησε το 2003. Το όραμά μας κινούνταν σε τρεις άξονες:


να ενισχύσουμε τους καλλιεργητές καφέ και τις κοινότητές τους, δημιουργώντας συνεργασίες που προωθούν την ποιότητα, την αειφορία και την παραγωγικότητα. Από τις φυσικές ιδιότητες του εδάφους, μέχρι την υποστήριξη των επιχειρηματιών και του αποθέματος για τη συνταξιοδότησή τους, ο σκοπός μας για το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι η ολιστική προσέγγιση και η ολοκληρωμένη σύμπραξη. Για να πετυχούμε το όραμα αυτό, χρειάστηκε να εξατομικεύσουμε το παγκόσμιο Πρόγραμμα σε κάθε περιοχή και να κατανοήσουμε σε βάθος το εκάστοτε τοπικό οικοσύστημα και τις κοινωνικοοικονομικές παραμέτρους.

αγρότες καφέ
Οι ντόπιοι καλλιεργητές, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα AAA Sustainable Quality™, ενθαρρύνονται ώστε να πάρουν τις κατάλληλες αποφάσεις για να επιτύχουν υψηλότερη ποιότητα και μεγαλύτερη σοδειά.

Μεγάλο μέρος της επιτυχίας αυτού του προγράμματος εξαρτάται από την εμπιστοσύνη κάθε καλλιεργητή και κάθε γεωπόνου: ας μεταφερθούμε στο χωριό Haranchicho στην Αιθιοπία. Εκεί υπάρχει ο Senior.

Μας χαιρετάει περήφανα με ένα χαμόγελο, φορώντας μια μπλούζα της Nespresso. Ο Senior είναι γεωπόνος με ειδίκευση στις φυτείες και εργάζεται στο Πρόγραμμα AAA Sustainable Quality™. Αποστολή του είναι να εκπαιδεύσει τους ντόπιους καλλιεργητές καφέ σε σωστές πρακτικές και αειφόρες διαδικασίες με στόχο την αύξηση και βελτίωση της ποιότητας της παραγωγής.

Φτάνουμε στη φυτεία της Alamitoo Dimato. Έχει μια ιστορία που ακούγεται οικεία: προσπαθούσαν για χρόνια με τον σύζυγό της να πετύχουν μεγάλες ποσότηες παραγωγής καρπού και τα κατάφεραν με την εκπαίδευση και την υποστηριξη που έλαβαν από τον Senior και το Πρόγραμμα AAA Sustainable Quality™. Πέτυχαν, λοιπόν, αποδόσεις μεγαλύτερες από ποτέ! Το χαμόγελό της καθώς μας πηγαίνει στα θαυμάσια καφεόδεντρά της, τα λέει όλα: μετά από μόλις ένα χρόνο, τα δέντρα της ήδη ανθίζουν.

Ελάτε να γνωρίσετε και εσείς το Πρόγραμμα AAA Sustainable Quality™ που επεκτείνεται σε όλο τον κόσμο. Έτσι, θα μπορέσετε να μάθετε την ιστορία καθεμίας απο τις Ποικιλίες Καφέ μας: από τους καλλιεργητές και τους γεωπόνους έως το μέρος και τη διαδρομή, που μας βοηθούν να τις φέρουμε κοντά σας. Μπορείτε, λοιπόν, να εντοπίσετε τον αγαπημένο σας καφέ σε αυτόν το χάρτη;

coffee tree
Το Πρόγραμμα AAA Sustainable Quality™ αντιμετωπίζει με ιδιαίτερο πάθος κάθε νέο ξεκίνημα, που ορισμένες φορές αρχίζει μόνο με έναν σπόρο!

Back To Top