Τεχνογνωσία Καφέ Nespresso

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΥΠΑ

Ανακαλύψτε την τεχνογνωσία του καφέ της Nespresso για να εξασφαλίσετε έναν τέλειο espresso, σε κάθε κούπα.
Περισσότερες πληροφορίες
+

Η Nespresso βρήκε μια απλή αλλά επαναστατική ιδέα: να δημιουργήσει την τέλεια κούπα καφέ espresso με υπέροχη κρέμα, δελεαστικό άρωμα και δυνατή γεύση, όπως έχουν κάνει πολλές γενιές εξειδικευμένων baristas, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ευκολία.
Αυτό το πνεύμα καινοτομίας είναι ακόμα ζωντανό στην συνεχή αναζήτηση για αριστεία σε όλα τα στάδια της δημιουργίας του καφέ, από το κεράσι στο δέντρο μέχρι την τέλεια κούπα.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ

Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΥΣΗ
Η προσέγγισή μας απαιτεί ένα άλλο επίπεδο επιλεκτικότητας, που αφορά στη βιωσιμότητα του δέντρου του καφέ και του κόσμου του καφέ γενικότερα.
Για να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα του μέλλοντος του καφέ, δημιουργήσαμε το 2003 το πρόγραμμα Διατηρήσιμης Ποιότητας Nespresso AAA, σε συνεργασία με τον ΜΚΟ Rainforest Alliance.

Διαβάστε περισσότερα
Η προσπάθεια αυτή επιτρέπει στη Nespresso να διασφαλίσει τη μελλοντική διαθεσιμότητα άριστων κόκκων καφέ, ενώ παράλληλα αμείβει τους παραγωγούς με υψηλότερο εισόδημα και προστατεύει το περιβάλλον. Η αφοσίωσή μας όμως, δε σταματά εδώ; αφορά, επίσης, στη μακροχρόνια σχέση και επιβράβευση των καλλιεργητών, μέσω του προγράμματος.

ΣΥΓΓΟΜΙΔΗ

Ο ΚΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΕΡΑΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΝΟΠΟΙΙΑΣ
Τα κεράσια του ίδιου δέντρου ωριμάζουν σε διαφορετικά επίπεδα. Για αυτό το λόγο η συλλογή τους θα πρέπει να γίνει σε διαφορετικές χρονικές στιγμές.
Προκειμένου να γίνει η συγκομιδή μόνο των κερασιών που βρίσκονται στο σωστό επίπεδο ωρίμανσης, η πλειοψηφία των καφέδων που χρησιμοποιούνται για ποικιλίες καφέ Nespresso συλλέγονται χειρωνακτικά. Η μέθοδος αυτή είναι πιο ακριβή και απαιτεί περισσότερο χρόνο, εγγυάται όμως τη βέλτιστη ποιότητα, αφού τα κεράσια που είναι λιγότερο ή περισσότερο ώριμα, απορρίπτονται.
Block Icon

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΟΚΚΟΙ ΚΑΦΕ ΙΔΙΟΙ...

Όσο καλύτερα γίνεται η ταξινόμηση των κόκκων, τόσο περισσότερη ομοιομορφία υπάρχει μεταξύ των κόκκων... Έτσι τελικά επιτυγχάνεται ακόμα καλύτερο καβούρδισμα των κόκκων αλλά και το εξαιρετικό αποτέλεσμα στην κούπα.
Περισσότερες πληροφορίες
+

Η διασφάλιση της ποιότητας σε όλα τα στάδια, από τη φάρμα μέχρι την κούπα, απαιτεί από εμάς να πραγματοποιούμε συνεχείς και συστηματικούς, φυσικούς και γευστικούς ελέγχους: πριν από την τοποθέτηση του καφέ σε σάκους στον τόπο προέλευσης, πριν από τη μεταφορά διά θαλάσσης ή αέρος και ξανά κατά την άφιξή τους στην Ευρώπη. Η γευστική δοκιμή διασφαλίζει, ότι έχουν επιλεγεί μόνο οι καλύτεροι και εκλεκτότεροι κόκκοι καφέ.

Προκειμένου να διαλέξει τους καλύτερους κόκκους, η Nespresso επιλέγει μόνο την καλύτερη ποικιλία καφέ, το καλύτερο έδαφος και το καλύτερο κλίμα για τον καλύτερο καφέ, που επιλέγεται και δοκιμάζεται αυστηρά, για να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Τα υπέροχα προϊόντα ξεκινούν πάντα με τα καλύτερα συστατικά. Γνωρίζουμε ότι ο υψηλότερης ποιότητας καφές – με την αρωματική ιδιαιτερότητα που πρέπει να δημιουργήσουμε τα χαρμάνια καφέ μας – δεν παράγεται τυχαία. Γι ‘αυτό και είμαστε τόσο τυχεροί που συνεργαζόμαστε στενά με περίπου 70.000 αγρότες καφέ, πολλοί από τους οποίους είναι μέλη του Προγράμματος Διατηρήσιμης Ποιότητας Nespresso AAA περισσότερα από 10 χρόνια. Και μόνο χάρη σε αυτούς τους αγρότες μπορούμε να ανταποκριθούμε στα υψηλά πρότυπα ποιότητας που θέτουμε για τον εαυτό μας.

Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο αναζήτησης που μπορεί να οδηγήσει τους Ειδικούς μας στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, μεταξύ του Τροπικού Καρκίνου και του Τροπικού του Αιγόκερου.

ΧΑΡΜΑΝΙΑ

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΑΛΧΗΜΙΣΤΗ
Δημιουργούμε τις ποικιλίες καφέ Nespresso με τέτοια σύνθεση των χαρμανιών που θα μπορούσε να παραλληλιστεί με ένα είδος μαγικής αλχημείας. Έχοντας εμπειρία για περισσότερα από 25 χρόνια, η ποιότητα στη Nespresso δεν επιτυγχάνεται τυχαία. Όπως ένας αρωματοποιός γνωρίζει ακριβώς την αρμονία μεταξύ των συστατικών που χρησιμοποιεί, μπορούν να καταλάβουν την εξέλιξη του αρώματος και της γεύσης του καφέ.

Διαβάστε περισσότερα
Οι γευσιγνώστες της Nespresso είναι ειδικά εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι, για την ικανότητά τους να αναγνωρίζουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του καφέ. Η αισθητηριακή αξιολόγηση ελέγχει πέρα από τις φυσικές ιδιότητες του καφέ και συσχετίζει τη γεύση με την ποικιλία, το έδαφος και τη φροντίδα κατά την καλλιέργεια.
Περισσότερες πληροφορίες
+

Μετά από σχολαστική επιλογή, οι εμπειρογνώμονες Nespresso συνδυάζουν συγκεκριμένες προελεύσεις καφέ, για να διασφαλίσουν ότι τα αρωματικά τους προφίλ συμπληρώνουν και ενισχύουν το ένα το άλλο. Αυτά τα χαρμάνια, που βασίζονται σε συνδυασμό εμπειρογνωμοσύνης και έμπνευσης, αποτελούν τη βάση της μοναδικής προσωπικότητας κάθε ποικιλίας.

Η ακριβής ανάμειξη των ποικιλιών αποκαλύπτει έναν γευστικό πλούτο, στον οποίο συμβάλει η κάθε ποικιλία ξεχωριστά, με τα δικά της χαρακτηριστικά. Τα δύο κύρια είδη καφέ που καλλιεργούνται, η Arabica και η Robusta, προσδίδουν το καθένα ξεχωριστά χαρακτηριστικά σε ένα χαρμάνι. Οι καφέδες και από τα δύο είδη πρέπει να περνούν επιτυχώς όλες τις δοκιμασίες ποιοτικού ελέγχου. Ενώ οι κόκκοι Arabica προσδίδουν φινέτσα, οξύτητα, καθαρότητα και κομψότητα σε μία κούπα, ο Robusta έρχεται να προσθέσει σώμα, υφή και έντονα αρώματα καφέ. H Nespresso χρησιμοποιεί κυρίως καφέ Arabica, καθώς και σε κάποιες περιπτώσεις καφέ Robusta, για να διαφοροποιήσει και να βελτιώσει το γευστικό χαρακτήρα κάποιων Ποικιλιών Καφέ, ή να δημιουργήσει μοναδικό χαρακτήρα σε κάποιες.

ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΛΕΣΗ

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΑΡΩΜΑΤΩΝ
Το καβούρδισμα και η άλεση είναι δύο στάδια μεγάλης σημασίας για τη δημιουργία μίας ποικιλίας καφέ Nespresso, αφού στα στάδια αυτά αποκαλύπτονται πλήρως η γεύση και τα αρώματα του νωπού καφέ.
Για το σωστό καβούρδισμα χρειάζεται να καθοριστούν ο χρόνος, η θερμοκρασία και οι υπόλοιπες παράμετροι καβουρδίσματος που ταιριάζουν απόλυτα σε κάθε χαρμάνι. Έτσι αναδεικνύονται και εκφράζονται πλήρως τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προελεύσεως της κάθε ποικιλίας.

Κάθε ποικιλία έχει τη δική της συγκεκριμένη διαδικασία καβουρδίσματος που έχει σχεδιαστεί για να αναδείξει τα εγγενή χαρακτηριστικά κάθε προέλευσης.

Περισσότερες πληροφορίες
+

Ανάλογα με την τεχνική καβουρδίσματος που χρησιμοποιείται, ο ίδιος καφές μπορεί να αποκτήσει πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα στην κούπα. Γνωρίζοντας τον χαρακτήρα των κόκκων μας, τους καβουρδίζουμε με σκοπό τη βελτιστοποίηση και τη μεγιστοποίηση της γεύσης τους.

Προέλευση, είδος, αποστολή, παρτίδα … όλες αυτές οι μεταβλητές επηρεάζουν το καβούρδισμα. Η γνώση των Ειδικών μας εξασφαλίζει ότι το αποτέλεσμα στην κούπα σας θα είναι το ίδιο, κάθε φορά, ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της κάθε μεταβλητής παραμέτρου.

ΑΚΡΙΒΗΣ ΑΛΕΣΗ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΕΚΧΥΛΙΣΗ

Η άλεση είναι το στάδιο που επιτρέπει στα αρώματα του καφέ να απελευθερωθούν.

Η τεχνική της άλεσης βελτιστοποιεί την εκχύλιση και την ποιότητα του καφέ στην κούπα. Επειδή η εκχύλιση κάθε καφέ είναι διαφορετική, η προσέγγισή μας για την άλεσή δεν είναι η ίδια για όλα τα είδη καφέ, αλλά διαφοροποιείται, ώστε να επιτυγχάνουμε την τέλεια ποιότητα στην κούπα για κάθε Ποικιλία Καφέ Nespresso.

ΣΥΝΝΟΨΗ

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΡΕΣΚΑΔΑΣ: ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΟΥΠΑ ΣΑΣ
Μετά την άλεση, ο καφές συσκευάζεται σε μια κάψουλα από αλουμίνιο που προστατεύει τον αλεσμένο καφέ από την επαφή με τον αέρα, το φως και την υγρασία.
Οι ερμητικά σφραγισμένες κάψουλες αλουμινίου σχεδιάστηκαν, ώστε να προστατεύουν απόλυτα τα περίπου 900 πτητικά αρώματα του καφέ. Η σφράγιση με αυτόν τον τρόπο, προστατεύει από την οξείδωση και εγγυάται τη βέλτιστη φρεσκάδα στην κούπα σας. Από την ολοκλήρωση του καβουρδίσματος και μετά, η επεξεργασία γίνεται σε προστατευμένο περιβάλλον, χωρίς οξυγόνο, μέχρι τη σφράγιση της κάψουλας.

Το υλικό επιλέχθηκε επίσης επειδή είναι 100% ανακυκλώσιμο και επομένως όχι μόνο προστατεύει την ποιότητα και την ακεραιότητα της γεύσης, αλλά μπορεί και να ξαναχρησιμοποιηθεί.

Σε σύγκριση με την παραγωγή πρωτογενούς αλουμινίου, η ανακύκλωση των προϊόντων αλουμινίου καταναλώνει μόνο το 5% της ενέργειας και εκπέμπει μόνο το 5% των αερίων του θερμοκηπίου.

ΓΕΥΣΗ

ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΦΕ
Στο τελικό βήμα ποιότητας για τον πελάτη, την εκχύλιση, το πλήρες σύστημα ποιότητας της Nespresso διασφαλίζει ότι οι τελικές κάψουλες αλληλοεπιδρούν με τα μηχανήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να εξαγάγουν όλες τις γεύσεις που έχουν αναζητηθεί, επιλεγεί, καβουρδιστεί, αλεσθεί και συσκευασθεί…

Με άλλα λόγια, να σερβίρουν την απόλυτη εμπειρία όλων όσων έχουν γίνει μέχρι τώρα.

Διαβάστε περισσότερα
Τα συστήματα παρασκευής μας λειτουργούν στη σωστή θερμοκρασία, ποσότητα και πίεση νερού για κάθε σχεδιασμό καφέ, οπότε προσφέρουν την υπόσχεσή μας για την ποιότητα στην κούπα.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΚΑΦΕ ΤΗΣ NESPRESSO

και ανακάλυψε την όλες τις ποικιλίες καφέ για επαγγελματίες.