ΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΙΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΚΑΦΕ;

Το αποτέλεσμα της αρμονίας μεταξύ εδάφους, κλίματος και τοποθεσίας δημιουργούν τις Ποικιλίες Καφέ Nespresso.

Το περιβάλλον επηρεάζει την προσωπικότητά μας, ακριβώς όπως επηρεάζονται και οι Ποικιλίες Καφέ Nespresso.

Terroir σημαίνει έδαφος, κλίμα και τοποθεσία όπου καλλιεργείται ο καφές.

Ορισμός Terroir:

αφορά στο έδαφος, το κλίμα και την τοποθεσία, όπου καλλιεργείται ο καφές. Έχει βαθιά επίδραση στη γεύση και τον χαρακτήρα του καφέ.

Πάμε να δούμε έξι πολύ διαφορετικά terroir χωρών προέλευσης και τις διακριτές γεύσεις καφέ που παράγουν.

Colombia

ΚΟΛΟΜΒΙΑ

Παράγει εκλεκτούς πλυμένους Arabicas που καλλιεργούνται σε πολύ μεγάλο υψόμετρο ακριβώς πάνω στον ισημερινό. Υπάρχουν επίσης έντονες βροχοπτώσεις. Το αποτέλεσμα είναι η πολύ λεπτή οξύτητα και η πληθώρα από νότες φρούτων, γι ‘αυτό και χρησιμοποιούμε τους Arabicas Κολομβίας σε πολλούς καφέδες μας, όπως στον καφέ ROSABAYA DE COLOMBIA.

Πλυμένος Arabica

Ο πλυμένος Arabica είναι ο καφές που έχει υποβληθεί σε επεξεργασία με την υγρή μέθοδο. Τα κεράσια του καφέ πολτοποιούνται, για να αφαιρεθεί η φλούδα και η σάρκα τους, στη συνέχεια αφήνονται να ζυμωθούν. Μετά τη ζύμωση πλένονται, για να απομακρυνθούν οποιαδήποτε ίχνη σάρκας, πριν την αποξήρανση.
brazil land

ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Η περίπτωση της Βραζιλίας, του μεγαλύτερου παραγωγού καφέ στον κόσμο, είναι τελείως διαφορετική. Μεγάλο μέρος του καφέ εδώ καλλιεργείται σε χαμηλές, απίστευτα ξηρές περιοχές, γεγονός που βοηθά να αναδειχθούν οι νότες δημητριακών του. Τον χρησιμοποιούμε ως βάση σε πολλά χαρμάνια καφέδων μας.

ethiopia

ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Η γενέτειρα του Arabica είναι αρκετά εντυπωσιακό μέρος. Διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό πολύ ξεχωριστών φυτών, τα οποία, επειδή υπάρχουν εδώ και εκατοντάδες χρόνια, έχουν πολύ έντονα γευστικά προφίλ, όπως βατόμουρου, περγαμόντου, ροδάκινου και εσπεριδοειδών. Δοκιμάστε τον καφέ μας BUKEELA KA ETHIOPIA με νότες λουλουδιών και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

Η γενέτειρα του Arabica είναι αρκετά εντυπωσιακό μέρος.

costa rica

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

Η Κόστα Ρίκα έχει ιδιαίτερη ηλιοφάνεια και έντονες βροχοπτώσεις κάθε χρόνο – δύο από τα πράγματα που αγαπά ο καφές. Γενικά, είναι γνωστή για τις νότες εσπεριδοειδών της, αλλά στον δικό μας έντονο και κρεμώδη μας ARPEGGIO θα βρείτε περισσότερες νότες βύνης και κακάο.

Kenya

ΚΕΝΥΑ

Η Κένυα έχει ένα τέλειο terroir! Ο καφές της διαθέτει εξαιρετική οξύτητα και μπορεί να προσφέρει νότες εσπεριδοειδών καθώς και πλούσιες νότες κασίς (μαύρου φραγκοστάφυλου). Ο καφές μας COSI οφείλει την αίσθηση ώριμων φρούτων στον Arabica της Κένυας.

Ο καφές της Κένυας έχει εξαιρετική οξύτητα και μπορεί να προσφέρει νότες εσπεριδοειδών καθώς και πλούσιες νότες κασίς (μαύρου φραγκοστάφυλου).

India

ΙΝΔΙΑ

Η πικάντικη πλευρά του καφέ καθώς οι αγρότες φυτεύουν ανάμεσα στις καλλιέργειες καφέ διάφορα μπαχάρια! Εδώ, τα φυτά του πιπεριού μπορούν μέχρι και να σκαρφαλώσουν στα καφεόδεντρα.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμη! Αλλά δεν θα το κάνουμε. Θέλουμε να είστε σίγουροι ότι κάθε terroir σε όλο τον κόσμο παράγει το δικό του μοναδικό προφίλ γεύσης και συνεργαζόμαστε με τους καλλιεργητές μας, για να τους βοηθήσουμε να αναδείξουν αυτές τις ιδιαίτερες νότες. Για να δείτε την πλήρη σειρά των 17 Ποικιλιών Καφέ μας, κάντε κλικ εδώ.

Back To Top