ΑΛΕΣΗ ΚΑΦΕ: ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Ο τέλειος καφές χρειάζεται τη σωστή άλεση.


Θαυμάζουμε πραγματικά τους Ειδικούς της Nespresso σε θέματα άλεσης: είναι εξίσου σχολαστικοί για την παρασκευή του τέλειου καφέ, όπως όλοι μας. Και ξέρουν πολύ καλά γιατί:

Εάν τα σωματίδια του καφέ είναι λίγο μεγαλύτερα, το νερό περνά μέσα από αυτά πολύ γρήγορα κι έτσι δεν παίρνετε την πλήρη πολυπλοκότητα των γεύσεων. Αντίθετα, αν είναι υπερβολικά λεπτά, το νερό θα μπλοκαριστεί, οπότε ο καφές σας θα είναι πικρός και σκληρός. Για να μην βρεθεί το φλιτζάνι σας με υπερβολικό κατακάθι καφέ, θα πρέπει το μέγεθος των σωματιδίων να είναι ακριβές.

Για να μην βρεθεί το φλιτζάνι σας με υπερβολικό κατακάθι καφέ, θα πρέπει το μέγεθος των σωματιδίων να είναι ακριβές. Για αυτό πιστεύουμε πως η άλεση του καφέ έχει κάτι το ονειρικό: είναι η ειδυλλιακή στιγμή όπου οι καβουρδισμένους κόκκοι καφέ παίρνουν μια νέα μορφή και γίνονται σκόνη. Μια διαδικασία που απαιτεί εμπειρία και δεξιοτεχνία, ώστε να δώσει πραγματική αξία στην τελική γεύση του καφέ.

Είμαστε, όντως, περήφανοι που είμαστε επιλεκτικοί γιατί η τέλεια διαδικασία άλεσης απαιτεί χρόνο.

coffee-seeds
Ομοιογένεια και ακρίβεια είναι τα στοιχεία για τη σωστή άλεση του καφέ.

Μηχανές Άλεσης Φανταστείτε τη μηχανή άλεσης σαν μια πυραμίδα με τέσσερις κυλίνδρους κύλισης. Αρχικά, οι κόκκοι συνθλίβονται και έπειτα αλέθονται προχωρώντας προς τα κάτω στην “πυραμίδα” των κυλίνδρων. Ας μην ξεχνάμε πως η τεχνολογία προχωράει και συνέχεια προστίθενται δυνατότητες για τις οποίες ενημερωνόμαστε συνεχώς.

Ανακαλύψτε όλη τη γκάμα

Ανακαλύψτε όλες τις Ποικιλίες Καφέ, βρείτε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στις προτιμήσεις σας και απολαύστε μία μοναδική εμπειρία καφέ.
καφές σε σκόνη
Για την τέλεια εκχύλιση, χρειάζεται οι κόκκοι του αλεσμένου καφέ έχουν το ίδιο μέγεθος.

Κρέμα

Η κρέμα είναι το στρώμα αφρού που καλύπτει την επιφάνεια στο φλιτζάνι του καφέ.
καφές με γλυκό
Η κρέμα, το στρώμα αφρού που καλύπτει την επιφάνεια στο φλιτζάνι του καφέ.

Όπως κάθε πλευρά στην παρασκευή του καφέ, έτσι και η άλεση απαιτεί ακρίβεια. Είναι μια διαδικασία που σίγουρα αξίζει τον κόπο για να απολαύσετε υπέροχη γεύση σε κάθε φλιτζάνι καφέ. Γιατί ο καφές είναι αυτό που μας ξυπνάει κάθε μέρα!

Back To Top