ΠΩΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΕΝΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

Εσείς πώς δοκιμάζετε τον καφέ; Θα θέλατε να το κάνετε ως Ειδικός;


Η γευστική δοκιμή είναι το παν για την παραγωγή εξαιρετικού καφέ. Έτσι, μπορούμε να αξιολογήσουμε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της ποιότητας: κρέμα, σώμα, απαλότητα και ένταση αρώματος.

Οι Ειδικοί του καφέ της Nespresso ενεργοποιούν συγκεκριμένες αισθήσεις προκειμένου να καταλάβουν άμεσα τα χαρακτηριστικά του καφέ και να δουν αν πληροί τα υψηλά μας πρότυπα ποιότητας.

Η γευστική δοκιμή είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε κι εσείς ενεργοποιώντας σωστά τις αισθήσεις.

Δοκιμάστε μαζί μας ακολουθώντας τα παρακάτω.

Η γευστική δοκιμή καφέ είναι τόσο επιστήμη όσο και τέχνη.

coffee tasting

ΑΣ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Προσέξτε την κρέμα, αυτό το στρώμα αφρού στην επιφάνεια του καφέ σας. Είναι ομοιόμορφη και λεία; Προχωρήστε στις φυσαλίδες. Πώς είναι; Αν είναι μικρές και πολυάριθμες, δημιουργώντας μια ωραία, πυκνή κρέμα τότε η εκχύλιση του καφέ έγινε σωστά. Από την άλλη, η εκχύλιση έγινε γρηγορότερα από όσο έπρεπε όταν οι φυσαλίδες είναι λίγες και μεγάλες. Ο καφές ίσως να έχει καεί και η εκχύλιση να πήρε αρκετή ώρα, αν βλέπετε τις φυσαλίδες πολύ πυκνές.

coffee tasting

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΣΦΡΗΣΗ

Μετά την παρατήρηση και την όραση, ήρθε η ώρα για μια βαθιά εισπνοή. Πώς μυρίζουν τα αρώματα που απελευθερώνονται από το φλιτζάνι; Σημειώστε τα, ανακατέψτε τον καφέ σας απαλά και εισπνεύστε ξανά, αυτή τη φορά λίγο περισσότερο. Η οσμή είναι αμέσως πριν τη γεύση για αυτό είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε πόσο ευχάριστος είναι ο καφές που μόλις μυρίσατε.

coffee tasting

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΓΕΥΣΗ

σως αυτό να είναι το καλύτερη σημείο! Έτοιμοι; Με ένα κουτάλι, δοκιμάστε τον καφέ. Πρέπει να ρουφήξετε με ένταση, αν κάνετε ήχους αυτό είναι δείγμα πως το κάνετε σωστά! Γιατί έτσι τα αρώματα μεταφέρονται ευκολότερα στο πίσω μέρος του στόματος σας. Πώς σας φαίνεται; Μην ξεχνάτε πως θέλουμε να κρίνετε την υφή και τη γεύση, αλλά και την οξύτητα, όπως και την επίγευση που σας αφήνει. Τι λέτε; Θα είστε κι εσείς ένα ειδικός του καφέ;

Back To Top