Espresso Macchiato

Ένας espresso στον οποίο προστίθεται μικρή ποσότητα αφρόγαλα από πάνω. Espresso Macchiato στα ιταλικά σημαίνει στην ουσία espresso «σημαδεμένο ή λερωμένο» με μια κουταλιά αφρόγαλα. Το γάλα προσδίδει ένα άγγιγμα απαλότητας και βελούδινης υφής χωρίς να δημιουργεί ένα βαρύ ρόφημα που θα μπορούσε κανείς να απολαύσει εύκολα ανά πάσα στιγμή. Η χαμηλή ποσότητα γάλακτος διατηρεί καλά την ένταση του καφέ με περιορισμένη μετατόπιση του αρωματικού προφίλ.
Icon - Time 5 λεπτά
Icon - Level Εύκολη
Icon - Inspiration - Morning Icon - Inspiration - Milk
ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Συστατικά
Icon - Person 1
Γάλα
20 ml
Λευκή Ζάχαρη
Νιφάδες Σοκολάτας
Bianco Intenso
1 κάψουλα
Εξοπλισμός
ΑΣ ΤΟ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ!
Βήμα
01
Ετοιμάστε αφρό γάλακτος χρησιμοποιώντας το Aeroccino.
Βήμα
02
Φτιάξτε έναν espresso (40 ml) σε μία κούπα Espresso και προσθέστε τη ζάχαρη που επιθυμείτε.
Βήμα
03
Απογεμίστε τον espresso με λίγο αφρόγαλα.
Βήμα
04
Για πιο ήπια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε κι άλλο αφρό γάλακτος.
Βήμα
05
Κι αν το επιθυμείτε, πασπαλίστε με νιφάδες σοκολάτας.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ NESPRESSO
Bianco Delicato
Ο Bianco Delicato είναι ένας καφές σχεδιασμένος, για να ισορροπεί αρμονικά με το γάλα. Το χαρμάνι αυτό με βασική προέλευση την Κένυα αποτελείται από κόκκους Arabica που είναι ελαφριά καβουρδισμένοι, για να αναδείξουν, όταν συνδυαστούν με γάλα, τη φυσική γλυκύτητα του καφέ και τις αρωματικές νότες καραμέλας και γλυκού μπισκότου.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
Bianco Intenso
Ο Bianco Intenso είναι ένας καφές που έχει δεχθεί μία σχολαστική τεχνική καβουρδίσματος σε δύο μέρη που αναδεικνύει την έντονη, αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένη ισορροπία μεταξύ καφέ και γάλακτος. Το χαρμάνι αυτό αποτελείται κυρίως από κολομβιανούς Arabica που έχουν καβουρδιστεί με δύο τρόπους· ένα μέρος έχει καβουρδιστεί έντονα, ενώ το άλλο μέρος έχει καβουρδιστεί ελαφριά, έτσι ώστε όταν προστίθεται γάλα, να απελευθερώνονται νότες ψημένων δημητριακών, δημιουργώντας μία αρμονική κούπα καφέ.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ
ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ

Flat White

Μια κλασική αυστραλιανή συνταγή, που αφορά έναν συνδυασμό espresso με μεγαλύτερη ποσότητα ελαφρώς αφρισμένου γάλακτος. Ακόμα κι αν εξακολουθεί να αποτελεί θέμα προς συζήτηση σήμερα, η προέλευση του flat white πηγαίνει στη δεκαετία του '80 μεταξύ Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας. Μερικοί λένε ότι το flat προέρχεται από ένα γάλα που…
Icon - Time 5 λεπτά
Icon - Level Μέτρια
Icon - Inspiration - Morning Icon - Inspiration - Milk

Latte

Ένα κλασικό ρόφημα με βάση τον εσπρέσο στο οποίο προστίθεται μια γενναιόδωρη ποσότητα ζεστού ελαφρώς αφρισμένου γάλακτος. Το Latte ή Caffè Latte (Ιταλία) με τη μεγαλύτερη αναλογία γάλακτος δίνει μια υψηλή αίσθηση γλυκύτητας επιτρέποντας στους καφέδες να εκφράζονται περισσότερο σε νότες γλυκιάς καραμέλας. Η εκχύλιση espresso και η μεγαλύτερη αναλογία…
Icon - Time 5 λεπτά
Icon - Level Μέτρια
Icon - Inspiration - Morning Icon - Inspiration - Milk

Cappuccino Almond Pistachio

Ένα ιταλικό κλασικό ρόφημα μεσαίου μεγέθους που παρασκευάζεται παραδοσιακά με έναν espresso, ζεστό γάλα και συμπληρώνεται με μια στρώση αφρόγαλα. Σε αυτήν την έκδοση, ο cappuccino μπορεί να γίνει ακόμη πιο απολαυστικός με θρυμματισμένο φιστίκι.
Icon - Time 5 λεπτά
Icon - Level Εύκολη
Icon - Inspiration - Morning Icon - Inspiration - Milk

Cappuccino Caramel Almond

Ένα ιταλικό κλασικό ρόφημα μεσαίου μεγέθους που παρασκευάζεται παραδοσιακά με έναν espresso, ζεστό γάλα και συμπληρώνεται με μια στρώση αφρόγαλα. Σε αυτή την έκδοση, ο cappuccino μπορεί εύκολα να γίνει ακόμα πιο απολαυστικός με θρυμματισμένα αμύγδαλα και σιρόπι καραμέλας.
Icon - Time 5 λεπτά
Icon - Level Εύκολη
Icon - Inspiration - Morning Icon - Inspiration - Milk