Πώς ο καφές στο γραφείο γίνεται σύμμαχος της βιωσιμότητας;

Εμπλουτίζοντας το γραφείο με μια γευστική και βιώσιμη κουλτούρα καφέ, δημιουργείται ένας εργασιακός χώρος που ενδυναμώνει και εμπνέει.


Στο συνεχώς εξελισσόμενο εταιρικό τοπίο του σήμερα, οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο τον σημαντικό ρόλο της εκπαίδευσης των εργαζομένων στην επίτευξη στόχων, αλλά και την καλλιέργεια ενός ευημερούντος εργασιακού περιβάλλοντος. Ταυτόχρονα, λόγω των πολυκρίσεων που βιώνουμε, έχει αυξηθεί η ανάγκη για επιτάχυνση υιοθέτησης βιώσιμων πρακτικών και ελαχιστοποίησης των απορριμμάτων. Συνδυάζοντας αυτούς τους δύο πυλώνες, οι επιχειρήσεις μπορούν να μετατρέψουν τα γραφεία τους σε εξελιγμένα hubs που δίνουν προτεραιότητα στην ικανοποίηση των ανθρώπων τους, ενώ παράλληλα υπερασπίζονται πρωτοβουλίες μηδενικής σπατάλης. Πώς όμως μπορεί να συνδυαστεί αριστοτεχνικά η προσπάθεια υιοθέτησης πρακτικών zero waste, απολαμβάνοντας ένα τέλειο φλιτζάνι καφέ στη δουλειά;

Ο καφές ως σημαντικός «παίκτης» στην βιώσιμη ανάπτυξη

Φανταστείτε αυτό: ένα πολυσύχναστο γραφείο με υπαλλήλους που πίνουν καφέ υψηλής ποιότητας, που όχι μόνο τροφοδοτεί τη δημιουργικότητά τους, αλλά και προκαλεί θετικές αλλαγές στον κόσμο. Ακούγεται σαν όνειρο, σωστά; Λοιπόν, ήρθε η ώρα να γίνει πραγματικότητα.

Από χαρμάνια μοναδικής προέλευσης μέχρι βιολογικούς και βιώσιμους κόκκους, η Nespresso Professional έχει τη λύση για κάθε γούστο και ανάγκη. Παρέχοντας μια ευρεία γκάμα ποικιλιών, δίνει σε κάθε οργανισμό την ευκαιρία να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.

Όμως για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα χρειάζεται μια πινελιά πολυτέλειας στην εμπειρία του καφέ. Και αυτό σημαίνει πως κάθε επιχείρηση αξίζει να επενδύσει σε μια επαγγελματική μηχανή, όπως η Zenius από τη Nespresso Professional. Η Zenius είναι ιδανική για αίθουσες συσκέψεων, χώρους υποδοχής, αίθουσες γραφείων, κουζίνες, catering, αίθουσες ξενοδοχείων, χώρους σεμιναρίων, καθώς είναι εύχρηστηαποτελεσματική και γρήγορη, ενώ έχει τη δυνατότητα να φτιάξει έως 70 ροφήματα ανά ώρα. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η Zenius ζεσταίνει το νερό σε χρόνο κάτω από 25 δευτερόλεπτα και διαθέτει διακόπτη απενεργοποίησης, ώστε να εξοικονομεί ρεύμα. Η μηχανή χρησιμοποιεί μόνο την ακριβή ποσότητα αλεσμένου καφέ, νερού και ενέργειας που χρειάζεται για κάθε φλιτζάνι.

Όσον αφορά τη γεύση, και μένοντας πιστή στη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη, η Nespresso συνεχίζει την μακροχρόνια συνεργασία της με τη Rainforest Alliance με το AAA Sustainable Quality™ Program, μέσω του οποίου επιδιώκει να εξασφαλίσει την προμήθεια κορυφαίας ποιότητας καφέ με βιώσιμες μεθόδους.

Η εταιρεία δουλεύει στενά με τους καλλιεργητές καφέ και τις κοινότητές τους, δημιουργώντας συνεργασίες που προωθούν την ποιότητα, την αειφορία και την παραγωγικότητα. Από τις φυσικές ιδιότητες του εδάφους, μέχρι την υποστήριξη των επιχειρηματιών και του αποθέματος για τη συνταξιοδότησή τους, ο σκοπός του AAA Sustainable Quality™ Program είναι να αναδειχθούν οι ανάγκες κάθε περιοχής ξεχωριστά και να στηριχθεί σε βάθος το εκάστοτε τοπικό οικοσύστημα και οι κοινωνικοοικονομικές παράμετροί του.

freddo office

Ανακύκλωση και Κομποστοποίηση

Η Nespresso Professional έχει γίνει πολύτιμος σύμμαχος στην “πράσινη” μετάβαση κάθε γραφείου, καθώς η δέσμευση στην βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται στο DNA της: από την παραγωγή του καφέ, το σχεδιασμό των επαγγελματικών μηχανών, μέχρι τις υπηρεσίες που προσφέρει στους συνεργάτες της, όπως η ανακύκλωση του αλουμινίου των καψουλών και του καφέ.

Όλες οι κάψουλες καφέ της εταιρείας κατασκευάζονται από αλουμίνιο, το οποίο, εκτός από ανακυκλώσιμο, είναι ένα από τα καλύτερα υλικά για την προστασία της ποιότητας και της γεύσης των καφέδων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μέσα από μια απλή κυκλική διαδικασία, κάθε κάψουλα ανακυκλώνεται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή άλλων αντικειμένων, όπως ενός ποδηλάτου Vélosophy ή ενός απλού στυλό. Όσο για τα υπολείμματα καφέ, αυτά κομποστοποιούνται και χρησιμοποιούνται σαν φυσικό λίπασμα.

ανακύκλωση καψουλών

Προχωρόντας λοιπόν σε μικρές, αλλά eco-friendly επιλογές, η τέχνη του καφέ μπορεί να γίνει ένας σημαντικός αρωγός στον δρόμο προς τη βιωσιμότητα και την πολυπόθητη επίτευξη της μηδενικής σπατάλης πόρων.

Πηγή: Fortunegreece.gr

Θα θέλατε να εξασφαλίσετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στον εργασιακό σας χώρο και να προσφέρετε στους συνεργάτες και τους καλεσμένους σας απολαυστικές εμπειρίες καφέ;

Επικοινωνήστε τώρα