Ο παγωμένος καφές στο γραφείο είναι μια πολύτιμη απόλαυση

Ο παγωμένος καφές στο γραφείο είναι η πολύτιμή μας απόλαυση κάθε στιγμή της ημέρας


Είναι πλέον και επίσημα καλοκαίρι… Ο ήλιος καίει, η θερμοκρασία ανεβαίνει, όμως οι περισσότεροι από εμάς, αντί να χαλαρώνουμε, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την κοπιαστική εργασιακή μας πραγματικότητα. Και παρά τις διαφορές που μπορεί να έχουν οι χώροι εργασίας και τα επαγγέλματά μας, ένα είναι το κοινό φαινόμενο που μπορούμε σχεδόν όλοι να διακρίνουμε καθημερινά: ο εξαιρετικά μεγάλος αριθμός ατόμων που απολαμβάνουν έναν παγωμένο καφέ κατά τη διάρκεια της ημέρας τους.

Δεν είναι μυστικό φυσικά ότι ο καφές αποτελεί την «ψυχή» πολλών επιχειρήσεων και γραφείων σε όλο τον κόσμο. Οι άνθρωποι αγαπούν τα πάντα γύρω από το δημοφιλέστερο ρόφημα: τη γεύση, τη μυρωδιά, την ενέργεια που έχουν το πρωί μετά το πρώτο φλιτζάνι, αλλά και τον τρόπο που τους κάνει να νιώθουν ξύπνιοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που τους περιμένουν.

Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες που έχουν δείξει, και αναδείξει, τα πολλά οφέλη κατανάλωσης καφέ για την υγείαΌμως γιατί είναι τόσο δημοφιλής στην παγωμένη του εκδοχή;

Ο κρύος καφές περιέχει λιγότερο οξύ από τον ζεστό, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε λιγότερα γλυκαντικά για να μειώσουμε την πικρή γεύση. Η κατανάλωση λιγότερης ζάχαρης και λιπαρών συνεπάγεται έναν πιο υγιή εγκέφαλο και σώμα, κάτι που με τη σειρά του μας κάνει πιο ενεργητικούς και παραγωγικούς. Επιπλέον, σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ, η κατανάλωση κρύου καφέ με μέτρο παρέχει ενυδάτωση παρόμοια με το νερό. Έτσι, αυτές οι δροσιστικές «ενέσεις» ανεβάζουν αυτόματα τη διάθεσή μας.

κρύος καφές

Όμως, το ολοένα και αυξανόμενο πάθος για το παγωμένο ρόφημα έχει και έναν κρυφό λόγο: όσοι προτιμούν τον καφέ τείνουν να δείχνουν υψηλότερα επίπεδα ευτυχίας, με χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης.

Το συγκεκριμένο όφελος είναι αυξημένο στην περίπτωση του κρύου καφέ, αφού η κατανάλωσή του συνδέεται με μια στιγμή ευχαρίστησης και ανάπαυσης, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που υπάρχουν μέσα σε μια χαώδη ημέρα. Είναι η δική μας μικρή, αλλά σημαντική και πολύτιμη απόλαυση, που μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να ανασυγκροτηθούμε, βάζοντας για λίγο «στον πάγο» τη φασαρία γύρω μας.

Και μπορεί μερικοί να πιστεύουν ότι ο iced coffee είναι μια μόδα που προτιμούν κυρίως οι Μillennials και η Gen Z, όμως αυτό δεν ισχύει. Αντίθετα, όπως αποκαλύπτει η έκθεση World Iced Coffee της Allegra για το 2020, η κατανάλωση ροφημάτων κρύου καφέ αυξάνεται συνεχώς σε διαφορετικές γενιές, με το 29% των καταναλωτών να είναι ηλικίας 45 έως 59 ετών και περίπου το 27% από 30 έως 44 ετών.

Συνοδοιπόρος και βοηθός στην δημιουργία του τέλειου παγωμένου καφέ όλο τον χρόνο, και κυρίως τις καυτές μέρες του καλοκαιριού, είναι η Nespresso Professional, η οποία μας προσκαλεί σε μια νέα διάσταση του αγαπημένου μας ροφήματος, όπου με το πάτημα ενός κουμπιού θα ανακαλύψουμε έναν κόσμο γεύσεων στις ποικιλίες που ήδη γνωρίζουμε και αγαπάμε.

Οι ειδικοί της Nespresso Professional έβαλαν όλη τους την τέχνη και…εγένετο η επαγγελματική μηχανή Zenius. Με 18 ποικιλίες καφέ που ικανοποιούν όλες τις γευστικές προτιμήσεις, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, η Zenius δημιουργεί το τέλειο δροσιστικό ρόφημα και γίνεται ο δικός μας προσωπικός barista στο γραφείο.

επαγγελματική μηχανή Zenius

Τώρα, μπορούμε να έχουμε την πολύτιμή μας απόλαυση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, με την εγγύηση που μόνο η Nespresso Professional μπορεί να προσφέρει.

Πηγή: Fortunegreece.gr

Θα θέλατε να εξασφαλίσετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στον εργασιακό σας χώρο και να προσφέρετε στους συνεργάτες και τους καλεσμένους σας απολαυστικές εμπειρίες καφέ;

Επικοινωνήστε τώρα