ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

farmers
b2b sustainability icons

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΣΑΣ

<b data-lazy-src=
farm in colombia
b2b sustainability icons

ΤΟ 83% ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΙΝ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

Η βιωσιμότητα στις επιχειρήσεις αναφέρεται σε οργανισμούς που λειτουργούν χωρίς να επηρεάζουν αρνητικά το περιβάλλον, την κοινότητά τους ή την κοινωνία. Το προφανές όφελος αυτής της μεθοδολογίας είναι ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και να προστατεύσουν τη γη για τις μελλοντικές γενιές. Ωστόσο, ένα άλλο βασικό πλεονέκτημα είναι ότι επιλέγοντας να δώσετε προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, μπορείτε επίσης να ανταποκριθείτε στις αυξανόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών.

Οι καταναλωτές δεν κάνουν βιώσιμες επιλογές μόνο στο σπίτι, αλλά αναμένουν από τις επιχειρήσεις από τις οποίες επιλέγουν να αγοράζουν αγαθά, να μοιράζονται τις αξίες τους – και δεν είναι διατεθειμένοι να συμβιβαστούν.

Καθιστώντας τη βιωσιμότητα ως προτεραιότητα, προσελκύετε περισσότερους πελάτες που απαιτούν υψηλής ποιότητας, βιώσιμες πρακτικές και εμπειρίες υψηλής αξίας. Ελαχιστοποιώντας τον αντίκτυπό σας στον πλανήτη, δεν ανταποκρίνεστε μόνο στο καθήκον σας, αλλά βοηθάτε επίσης την επιχείρησή σας να αναπτυχθεί και να πετύχει.

background brown

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ…

b2b sustainability icons

Ο ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 15% ΤΩΝ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΑΕΡΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

83% ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ANAMENOYN ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΒΙΩΣΙΜΕΣ

b2b sustainability icons

b2b sustainability icons

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΤΟΝΟΥΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΤΗΣΙΩΣ

ΤΟ 87% ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΒΙΩΣΙΜΑ

b2b sustainability icons

b2b sustainability icons

ΤΟ ΜΕΣΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΔΑΠΑΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 20€ ΤΟ ΜΗΝΑ, ΑΝΑ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ, ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΧΑΡΤΙΟΥ

ΠΩΣ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΜΙΑ ΠΙΟ ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Προσπαθώντας να βελτιώσετε τη βιωσιμότητα της επιχείρησής σας, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε από πού να ξεκινήσετε. Υπάρχουν ορισμένες αλλαγές που μπορούν να γίνουν γρήγορα και οικονομικά, ενώ άλλες μπορεί να απαιτούν περισσότερο σχεδιασμό και επένδυση. Αυτός ο οδηγός παρέχει απλές προτάσεις και τροφή για σκέψη για 4 βασικούς τομείς – ανακύκλωση, μείωση ενέργειας, σπατάλη τροφίμων και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

recycling
recycle

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΕΤΕ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ

Γνωρίζουμε ότι τα πλαστικά μιας χρήσης αποτελούν βασικό σημείο συζήτησης τη δεδομένη στιγμή, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να μεγιστοποιήσετε τις δραστηριότητες ανακύκλωσης. Ξεκινήστε ελέγχοντας την επιχείρησή σας και εντοπίζοντας αντικείμενα και υλικά που δεν μπορούν να ανακυκλωθούν, π.χ. πλαστικά κύπελλα, πλαστικοποιημένα μενού κ.λ.π. Αφού εντοπίσετε τα «προβληματικά» αυτά σημεία, ερευνήστε και εφαρμόστε ανακυκλώσιμες εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, μεταβείτε από πλαστικοποιημένο μενού σε μενού από ανακυκλώσιμο χαρτί και χρησιμοποιήστε μόνο κεραμικά σκεύη αντί για μιας χρήσης εφόσον αυτό είναι εφικτό. Δεν είναι όμως όλα τα προϊόντα μιας χρήσης κακά – Οι κορυφαίοι κατασκευαστές καφέ (όπως η Nespresso) χρησιμοποιούν κάψουλες αλουμινίου στις μηχανές τους, οι οποίες μπορούν να ανακυκλωθούν αέναα, ώστε να βοηθάτε τον πλανήτη με κάθε φλιτζάνι που σερβίρετε. Μια άλλη επιλογή είναι να προσφέρετε ροφήματα σε χαμηλότερη τιμή εάν οι πελάτες φέρουν το δικό τους δοχείο από το σπίτι.

lamp

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας που χρησιμοποιείτε, όχι μόνο θα μειώσει τους λογαριασμούς σας (το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά τώρα που οι τιμές της ενέργειας συνεχίζουν να αυξάνονται), αλλά θα ελαχιστοποιήσει επίσης τις αρνητικές επιπτώσεις για τη δημιουργία ενέργειας. Ξεκινήστε λοιπόν με τις προφανείς λύσεις όπως ενεργειακά αποδοτικές λάμπες και μην αφήνετε συσκευές σε κατάσταση αναμονής. Εκμεταλλευτείτε ευκαιρίες για να αντικαταστήσετε τον ηλεκτρικό εξοπλισμό σας, όπως ψυγεία και καφετιέρες, με ενεργειακά αποδοτικές εναλλακτικές λύσεις. ‘Ενα μεγάλο πλεονέκτημα των αποδοτικών μηχανών καφέ, για παράδειγμα, είναι ότι χρησιμοποιούν μόνο την ενέργεια που απαιτείται για να φτιάξουν την ακριβή ποσότητα καφέ. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε διακόπτες φωτός με αισθητήρα κίνησης για να διασφαλίσετε ότι τα φώτα ανάβουν στα δωμάτια και τους διαδρόμους μόνο όταν κάποιος τα χρησιμοποιεί.

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

b2b sustainability icons

Η σπατάλη τροφίμων είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τον πλανήτη μας και ένας κύριος τομέας προσοχής για τον τομέα της φιλοξενίας. Αρχικά, σχεδιάστε προσεκτικά το μενού σας, για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε υπερβολικό απόθεμα -που θα μπορούσε να λήξει πριν καν μαγειρευτεί-. Στη συνέχεια, δείτε το μέγεθος των μερίδων που προσφέρετε. Εάν πολλά από τα αχρησιμοποίητα τρόφιμα που σπαταλάτε είναι υπολείμματα, τότε επαναεξετάστε το μέγεθος των μερίδων και προσφέρετε μικρότερες μερίδες στους πελάτες σας. Οι δραστηριότητες αυτές θα βοηθήσουν στην μείωση της σπατάλης τροφίμων, αλλά δεν θα την εξαλείψουν. Συνεπώς, αναζητήστε καινοτόμους τρόπους επαναχρησιμοποίησης ή ανακύκλωσης των τροφίμων και των παραπροϊόντων. Για παράδειγμα, εάν το φαγητό είναι ακόμα κατάλληλο για κατανάλωση, δωρίστε το σε μια φιλανθρωπική οργάνωση για άστεγους. Στη Nespresso Professional, προωθούμε την χωριστή συλλογή του καφέ από τις αλουμινένιες κάψουλες ως μια πρωτοποριακή λύση για την ανακύκλωση των απορριμμάτων μας. Αφού διαχωριστούν από το αλουμίνιο, οι κόκκοι του καφέ μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν με πολλούς και ολοένα και πιο καινοτόμους τρόπους.

leaves
recycling

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

‘Εστω και αν έχετε προχωρήσει σε μείωση της κατανάλωσης ενέργειας που χρησιμοποιείτε, θα συνεχίζετε να βασίζεστε σε μονάδες παραγωγής ενέργειας, που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον. Ωστόσο, με τη σωστή επένδυση, αυτό μπορεί να αποφευχθεί. Με μια επένδυση χρόνου και κεφαλαίου, θα μπορούσατε να αποκτήσετε εγκαταστάσεις παραγωγής ηλιακής ή αιολικής ενέργειας στον χώρο σας, με στόχο να παράγετε ηλεκτρική ενέργεια από πλήρως ανανεώσιμες πηγές, χωρίς να χρειάζεται να βασίζεστε στο εθνικό δίκτυο.

farmer

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΙ ΣΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΣΤΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

b2b sustainability icons

‘Ενα κλασικό αγγλικό αρχοντικό που λειτουργεί ως ξενοδοχείο στο Malmesbury έχει δεσμευτεί να χρησιμοποιεί μόνο ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τοπικά συστατικά. ‘Ολα τα απόβλητα τροφίμων μετατρέπονται σε μεθάνιο, το οποίο παρέχει το 10% της ενέργειας του ξενοδοχείου.

b2b sustainability icons

‘Ενα ήρεμο ξενοδοχείο στο Cotswolds της Αγγλίας, εξάγει καθαρό νερό μέσω μιας υπόγειας πηγής ποταμού, χρησιμοποιώντας αντλίες θερμότητας και λέβητες με θρυμματισμένο ξύλο, αποκαθιστά άγριους χώρους και φυσικούς βιότοπους μέσω δασοποίησης και επαναφύτευσης. Επιπλέον, επιλέγει προμηθευτές που ακολουθούν παρόμοιες πρακτικές.

b2b sustainability icons

‘Ενα εστιατόριο στο Mayfair, αναζητά τσουκνίδες και φουντούκια στο αστικό Λονδίνο, σχεδιάζει κοκτέιλ μηδενικών αποβλήτων και χρησιμοποιεί ανακυκλωμένα και μεταχειρισμένα έπιπλα.

b2b sustainability icons

‘Ενα εστιατόριο farm to table στο Somerset προσφέρει ένα μενού που περιλαμβάνει εποχιακά υλικά, πολλά από τα οποία καλλιεργούνται από τον σεφ και την ομάδα του σε έναν κοντινό κήπο και άλλα προϊόντα που καλλιεργούνται από ντόπιους αγρότες.

b2b sustainability icons

‘Ενα μπαρ – εστιατόριο κοντά στο Tower Bridge στο Λονδίνο δημιουργεί νέο μενού κάθε δύο εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι τα πιάτα τους είναι εποχιακά και χαμηλού περιβαλλοντικού αντίκτυπου.

farmers

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗ NESPRESSO PROFESSIONAL

Στη Nespresso Professional, νοιαζόμαστε βαθιά για τη βιωσιμότητα. Κάθε κούπα καφέ παρασκευάζεται με γνώμονα την φροντίδα για το οικοσύστημα, το μέλλον και τις κοινότητες των αγροτών. Τελικά, όταν πρόκειται για τη φροντίδα των άλλων, το να ενεργείς είναι το παν. ‘Εχουμε εισάγει κορυφαίες πρωτοβουλίες στον κλάδο προς όφελος των πελατών μας, των κοινότητων και του πλανήτη. ‘Ετσι, όπου κι αν βρισκόμαστε στον κόσμο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι προσπαθούμε να το κάνουμε καλύτερο.

b2b sustainability icons
b2b sustainability icons
b2b sustainability icons

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιούμαστε, έχουμε θέσει σε λειτουργία μια σειρά σημείων συλλογής, όπου οι πελάτες μπορούν να απορρίψουν τις χρησιμοποιημένες κάψουλες τους. Με αυτόν τον τρόπο, μειώνουμε σημαντικά την ποσότητα των αποβλήτων που καταλήγουν σε χώρους διάθεσης, με αντίκτυπο τη μείωση της βλάβης στο περιβάλλον. Μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρωτοβουλία μας «Recycle Works» εδώ.

ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ

Τα τελευταία 20 χρόνια προστατεύουμε τα δάση από την αποψίλωση και φυτεύουμε δέντρα για να διαφυλάξουμε τα οικοσυστήματα στα οποία βασίζονται οι αγρότες μας. Από το 2014, έχουμε φυτέψει περισσότερα από 5 εκατομμύρια δέντρα εντός και γύρω από τις φάρμες καφέ Nespresso AAA. Στο τέλος του 2021, προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα από τις φάρμες μας και είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με την Conservation International για την προστασία 10 εκατομμυρίων δέντρων στη La Pedrera της Κολομβίας.

ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΑΝΘΡΑΚΑ

Στην Nespresso Professional, έχουμε ως αποστολή να γίνουμε μια εντελώς βιώσιμη επιχείρηση και να παρέχουμε καφέ με μηδενικές εκπομπές άνθρακα. Ως ομάδα, επιταχύνουμε τις δεσμεύσεις μας για να προσφέρουμε στους καταναλωτές έναν τρόπο να απολαμβάνουν οικολογικό καφέ.

bianco coffee
<b data-lazy-src=

ΒΙΩΣΙΜΟΣ ΚΑΦΕ… ΠΑΝΤΟΥ

‘Οταν επιλέγετε Nespresso Professional, δεν επιλέγετε απλώς να συνεργαστείτε με έναν ηγέτη του κλάδου στη βιωσιμότητα, αλλά επιλέγετε επίσης να προσφέρετε στους πελάτες και τους υπαλλήλους σας μια αξέχαστη εμπειρία καφέ, όπου κι αν βρίσκονται. Γι’ αυτό εμπεριέχουμε τη βιωσιμότητα σε κάθε βήμα – επιλέγουμε εκλεκτούς κόκκους, τους επεξεργαζόμαστε με προσοχή και δημιουργικότητα και μετατρέπουμε κάθε στιγμή σε μια αξέχαστη εμπειρία καφέ. Είτε στο σπίτι, είτε σε ένα μπαρ/εστιατόριο, είτε κατά τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο, οι πελάτες σας προσαρμόσουν τη στιγμή του καφέ τους στις μοναδικές τους προτιμήσεις.

Κατανοούμε ότι ο χρόνος των πελατών σας είναι πολύτιμος και δεν θα πρέπει να συμβιβαστούν με τίποτα λιγότερο από μια εξαιρετική γεύση καφέ υψηλής ποιότητας. Για αυτό το λόγο, παρέχουμε τις καινοτόμες μηχανές μας και μια μεγάλη ποικιλία καφέ, που θα σας βοηθηθούν να ξεπεράσετε τις προσδοκίες τους και να αναβαθμίσετε κάθε στιγμή καφέ. Επιπλέον, τα μηχανήματά μας είναι σχεδιασμένα για να βελτιώνουν την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα του προσωπικού σας, ακόμη και στις πιο πολυσύχναστες εποχές, προσφέροντας μια βελτιωμένη εμπειρία για όλους .

Εάν θέλετε να προσφέρετε στους υπαλλήλους και τους πελάτες σας όχι μόνο την υψηλότερη ποιότητα, αλλά και καφέ βιώσιμης προέλευσης…

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Θα θέλατε να εξασφαλίσετε μια υπέροχη ατμόσφαιρα στον εργασιακό σας χώρο και να προσφέρετε στους συνεργάτες και τους καλεσμένους σας απολαυστικές εμπειρίες καφέ;

Επικοινωνήστε τώρα