Ένα κλασικό ρόφημα με βάση τον εσπρέσο στο οποίο προστίθεται μια γενναιόδωρη ποσότητα ζεστού ελαφρώς αφρισμένου γάλακτος.
Το Latte ή Caffè Latte (Ιταλία) με τη μεγαλύτερη αναλογία γάλακτος δίνει μια υψηλή αίσθηση γλυκύτητας επιτρέποντας στους καφέδες να εκφράζονται περισσότερο σε νότες γλυκιάς καραμέλας.
Η εκχύλιση espresso και η μεγαλύτερη αναλογία γάλακτος θα έχει ως αποτέλεσμα μια πιο ρευστή αλλά και πιο κρεμώδη υφή με μειωμένη ένταση ιδανική για ένα μεγάλο ρόφημα.